wie

Wie?

De stichting BabuBibi is opgezet door het echtpaar Boonstra. Ella en Tjipke hebben in oktober 2015 een safari tocht gemaakt in Tanzania. Daardoor kwamen ze via BIG5 Safari Tanzania in contact met het weeshuis "St. Josephs Orphanage", waar zuster Crispina Mnate de leiding heeft.

wat

Wat? 

Stichting BabuBibi wil het mogelijk maken om zoveel mogelijk kinderen naar school te kunnen laten gaan. In Tanzania is het verplicht een schooluniform te dragen op school. Echter is daar lang niet altijd geld voor beschikbaar. Daarom willen wij ervoor zorgen dat weeskinderen van 16 jaar en ouder opgeleid worden tot coupeuse/coupeur, waardoor zij in staat zijn de voor de school benodigde uniformen te maken, te repareren en te vermaken, zodat deze heel voordelig aangeboden kunnen worden.

waar

Waar?

Stichting BabuBibi richt zich op het weeshuis "St.Josephs Orphanage" en de bijhorende "Heaven Pre- & Primary School". Dit weeshuis en deze school voor kleuter- en lager onderwijs liggen 5 kilometer buiten de grote stad Arusha (400.000 inwoners) in het N.O. van Tanzania. Dit land ligt net onder de evenaar in het oosten van Afrika.